“Ik wist dat ik het kon. Ik heb vandaar uit sturing gegeven aan de geboorte. Ik volgde mijn lichaam en vertrouwde erop. Zo kwam mijn baby vanzelf, ik hoefde hem alleen te helpen.”

Zo Beval Ik – Groepscursus

De verdiepende geboortecrusus vanuit verbinding met jezelf en je baby in vertrouwen geboren laten worden met zorg voor jou na de bevalling. Jouw bevalling wordt een persoonlijke ervaring met wensen die precies zijn afgestemd op jou en je baby. Het streven is een positieve geboorte ervaring. Door zoveel mogelijk jouw natuurlijke en veranderende moederlichaam te volgen.

Voor de bevalling

Tijdens je zwangerschap komen we in een kleine groep van 4 á 6 vrouwen samen op 4 momenten. We bouwen elk moment op naar hoe jij het liefste wil bevallen.

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Mijn verhaal – wie ben ik?
  • Ik verwacht – verbinding met mijn baby
  • Ik beval – wat heb ik nodig van mijn omgeving?
  • Mijn herstel – herstel, functioneren in gezin en maatschappij

Jij gaat in de voorbereiding ontdekken hoe jij het liefst wil bevallen. Vanuit je eigen gevoel, kwaliteiten en uitdagingen. En dat in relatie tot je omgeving. Dat vraagt dat je jezelf kent en jouw levensverhaal gaat je daarbij helpen, zelfs vanaf je eigen geboorte.

~ Bevallen is voornamelijk een emotionele gebeurtenis ~

Je gaat steeds meer verbinding, zekerheid en vertrouwen ervaren, je wensen worden concreet en jij voelt je er stevig in staan. Je moederbrein wordt volledig aangezet. Je weet daardoor goed wat je behoefte is en wat er voor (hulp) nodig is. Je voelt stevigheid en kan je uitspreken, ook wanneer het moeilijk is.

“Ik wil dit zelf ervaren en voelen”

“Ik weet wat het beste is voor mezelf”

Tijdens de bijeenkomsten:
– kennis over positief bevallen en het belang ervan voor je gezondheid en in relatie met je baby.

– weten wat je zelf kunt doen.

– je geboortewensen verdiepen.

– ontspanningsoefeningen/tools.

– verbinden met je baby en weten wat je kan doen om je baby te ondersteunen vanaf het prille begin tot ruim na de geboorte.

– aandacht voor jouw herstel in de nageboortetijd en moeder-zijn met je baby.

En ook na de bevalling..

Eenmaal bevallen dan begint de zorg voor jezelf en je baby. Een intense periode waarin de bevalling een plekje zal krijgen en jij zal wennen aan je leven als moeder van …

Na de bevalling hebben wij een persoonlijk contactmoment, waarin jij je verhaal kan doen. Hoe de bevalling is gegaan en hoe het met jou gaat. Rond 2/3 maanden na je bevalling, komen we als groep samen. Juist in het contact kunnen jullie elkaar ondersteunen en versterken.

Je hebt de mogelijkheid om tot een half jaar na de bevalling contact op te nemen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Met je partner (naar behoefte)
Speciaal voor de partners is er een extra online avond om samen voor te bereiden op de geboorte van jullie baby(‘s). Je partner heeft een belangrijke rol in de ondersteuning van jou en het beschermen van jouw geboortewensen. Dat vraagt voorbereiding.

Je partner krijgt alles te weten hoe jouw geniale lichaam functioneert en wat je partner kan doen om het natuurlijke proces te ondersteunen. Wat jouw partner kan doen zodat jij je veilig voelt? Dit is een waardevolle, verdiepende avond met belangrijke (wetenschappelijk onderbouwde) informatie, tools en tips.

“Het lichaam van de moeder en de baby zijn geprogrammeerd voor een natuurlijk geboorteproces. “


Vanaf februari een nieuwe groepscursus

Ik geef de groepscursus samen met Jonneke Van Maanen praktijk Maandacht.

Data groep 1:

16 februari 2024, 1 maart 2024, 8 maart 2024, 22 maart 2024

Data groep 2:
5 april 2024, 19 april 2024, 26 april 2024, 17 mei 2024

Data groep 3:
24 mei 2024, 7 juni 2024, 14 juni 2024, 28 juni 2024
Tijd: Vrijdag van 10.30 – 12.30 uur

Locatie:
De prachtige studio van Zenmeesters,
Dokter Stolteweg 62, in Zwolle

Kosten:
€449,- (incl. partneravond, tussendoor contact, nazorg na de bevalling en het doeboek ‘ik beval in vertrouwen’)

> Gespreid betalen is mogelijk.
> Sommige aanvullende zorgverzekeringen geven een (gedeeltelijke) vergoeding.

Moeders weten precies wat ze willen

“Het liefst wil ik een natuurlijke bevalling die gemakkelijk gaat. Het verloopt vanzelf, ik weet wat ik moet doen. Het geeft rust, het voelt goed zo.”

Het is zo BIOlogisch om dit te weten! Zelf geboorte te geven en weten wat je nodig hebt. BIOlogisch gezien zou je je niet hoeven voorbereiden.

De realiteit is dat niet elke vrouw zich veilig en vertrouwd genoeg voelt, door invloeden van buitenaf en alle kennis dat beschikbaar is, om haar wensen te volgen en daar stevig in te staan. Met kans op een negatieve geboorte ervaring als gevolg. De invloed van een negatieve ervaring is groot en verstorend voor je lichamelijke- en emotionele gezondheid en je relatie met je baby.

Hoe wil jij je voelen na de geboorte? En wat is daar nu voor nodig?

Zorg voor jezelf begint vanaf het prille begin of zelfs al daarvoor. Direct vanaf het begin jezelf voorprogrammeren gaat je helpen om stevig te staan in verbinding met jezelf en je baby op momenten dat het moeilijk is. Dit vraagt voorbereiding, want hoe dan ook word je uitgedaagd in je zwangerschap. De groepscursus of het individuele traject helpt je in wat er van nature gaande is en wil ontstaan.