“Ik wist dat ik het kon. Ik heb vandaar uit sturing gegeven aan de geboorte. Ik volgde mijn lichaam en vertrouwde erop. Zo kwam mijn baby vanzelf, ik hoefde hem alleen te helpen.”

Zo Beval Ik – groepscursus

Deze Zo beval ik – cursus is een verdiepende geboortevoorbereiding voor de vrouw die prioriteit wil geven aan zichzelf en haar baby(‘s).

Je wilt vanuit verbinding met jezelf en je baby in vertrouwen de bevalling tegemoet gaan en je baby geboren laten worden en daarbij jouw lichaam kunnen volgen. Vanuit liefde, verbondenheid, veiligheid en vertrouwen voel jij je sterk om geboorte te geven. Je wilt er alles aan doen dat het een positieve geboorte ervaring gaat zijn, om vanuit overgave en vertrouwen in en vanuit jouw lichaam het proces te volgen, ook wanneer het anders loopt. In deze cursus van 2 dagdelen ga jij je hierop je aandacht richten.

“Een realistische voorbereiding en niet alleen het mooie plaatje.””

“Ik beval nu voor de tweede keer en ik wil graag meer mentale aandacht. Door mijn vorige ervaring weet ik dat meer aandacht mag geven aan mijn eigen gevoelens en gedachtes.”

Voor de bevalling

Jouw bevalling is een persoonlijke ervaring met wensen en behoeftes die precies zijn afgestemd op jou en je baby. Dat vraagt meer voorbereiding dan alleen kennis overdacht. Je bevalling wil je met aandacht voorbereiden. Er zijn zoveel keuzes, er wordt ontzettend veel gedeeld en verteld over bevallen, maar wat is de juiste informatie voor jou? In deze workshop krijg je geen overload aan informatie, maar je krijgt de juiste kennis over bevallen. Waarom een positieve geboorte ervaring zo belangrijk is en wat jij zelf kan doen.

Dé groepscursus in Zwolle vanuit wetenschappelijk fundament, gericht op een positieve geboorte ervaring. Gezonde moeders voor en na de bevalling!

Wat geeft het jou?

Je gaat steeds meer verbinding, zekerheid en vertrouwen ervaren, je wensen worden concreet en jij voelt je er stevig in staan. Je moederbrein wordt volledig aangezet. Je weet daardoor goed wat je behoefte is en wat er voor (hulp) nodig is. Je voelt stevigheid en kan je uitspreken, ook wanneer het moeilijk is.

Veel vrouwen denken dat wanneer het anders loopt, zij geen inbreng meer hebben. Dat heb je absoluut wel! Echter vraagt dit wel een stuk bewustzijn en voorbereiding; dat krijg je wanneer je deze groepscursus volgt. En ja, het kan heel goed anders lopen dan je vooraf had gedacht… Voorbereiding helpt je dan.

Wanneer jij vanuit liefde, verbinding en vertrouwen bevalt hoeft het geen probleem te zijn wanneer het anders loopt omdat jij stevigheid in jezelf ervaart.

Tijdens de bijeenkomsten:
– kennis over positief bevallen en het belang ervan voor je gezondheid en in relatie met je baby.

– weten wat je zelf kunt doen.

– je geboortewensen verdiepen.

– ontspanningsoefeningen.

– verbinden met je baby en weten wat je kan doen om je baby te ondersteunen vanaf het prille begin tot ruim na de geboorte.

– aandacht voor jouw herstel in de nageboortetijd en moeder-zijn met je baby.

En ook na de bevalling..

Eenmaal bevallen dan begint de zorg voor jezelf, je baby en een nieuwe balans vinden in je gezin. Een intense periode waarin de bevalling een plekje zal krijgen en jij zal wennen aan je leven als moeder van …

Na de bevalling hebben wij een persoonlijk contactmoment, waarin jij je verhaal kan doen. Hoe de bevalling is gegaan en hoe het met jou gaat. Een geboorteverwerkingsgesprek. Nodig! Want iedere bevalling vraagt verwerking. Ook een positieve ervaring, voor nog meer boost.

We vinden het belangrijk dat het goed met je gaat en dat wanneer er meer aandacht nodig is, dit gegeven kan worden. Tijdens de workshop krijg je de nodige zorg en aandacht. Maar na de bevalling, zal dit er ook voor je zijn.

Met je partner (naar behoefte)
Speciaal voor de partners is er een extra online avond om samen voor te bereiden op de geboorte van jullie baby(‘s). Je partner heeft een belangrijke rol in de ondersteuning van jou en het beschermen van jouw geboortewensen. Dat vraagt voorbereiding.

Je partner krijgt alles te weten over hoe jouw geniale lichaam functioneert en wat je partner kan doen om het natuurlijke proces te ondersteunen. Wat jouw partner kan doen zodat jij je veilig voelt? Dit is een waardevolle, verdiepende avond met belangrijke (wetenschappelijk onderbouwde) informatie, tools en tips.

“Het lichaam van de moeder en de baby zijn geprogrammeerd voor een natuurlijk geboorteproces. “


Vanaf september verandert de eendaagse workshop in een groepscursus van

2 dagdelen.

De groepscursus (ong. 4 personen) is opgesplitst in 2 dagdelen met kennis en persoonlijke verdieping. Daarnaast vraagt het ook om voor jezelf bezig te gaan en je te verdiepen in wie je bent.

Na aanmelding via het contactformulier of een mail aan info@puur-fem.nl, neem ik contact met je op voor een telefonische kennismaking. De telefonische kennismaking is er op gericht dat jij je vragen kan stellen en in de groepscursus er aangesloten kan worden op jouw situatie. Naast de 2 bijeenkomsten ga jij zelf bezig in het doeboek ‘Ik beval in vertrouwen’. Dit boek ontvang je na aanmelding. In dit doeboek ga jij je verder verdiepen in de volgende thema’s:

– Mijn verhaal – wie ben ik?

– Ik verwacht – verbinding met mijn baby

– Ik beval – wat heb ik nodig van mijn omgeving?

– Mijn herstel – herstel, functioneren in gezin en maatschappij

Disclaimer: Met de groepscursus word je volledig ‘aangezet’ en ontvang je de informatie die nodig is. Maar het vraagt ook om zelf thuis aan de slag te gaan, daarin zullen wij je faciliteren zodat het helemaal gaat leven. Een aanmoediging en een kans om echt tijd te nemen voor deze grote levensgebeurtenis.

Wil je nog meer? En meer persoonlijk? Kies dan voor een persoonlijk individueel coachtraject tijden de zwangerschap, of een individuele cursus.

Doe wat jou past.

Praktisch

Cursus data:

– 20 september & 4 oktober

– 8 november & 22 november

– 31 januari & 14 februari

– 28 maart & 11 april

– 6 juni & 20 juni

Tijd: Vrijdag van 09:30 -12:00 (inloop vanaf 09:15)

Locatie:
Zwolle of Kampen

Kosten:
€249,- (incl. online partneravond, tussendoor contact, nazorg na de bevalling, het doeboek ‘ik beval in vertrouwen’ en de online masterclass over de nageboortetijd).

Liever geen online partneravond? Dan zijn de kosten €199

> Gespreid betalen is mogelijk.

> Informeer bij je zorgverzekeraar naar een mogelijke aanvullende vergoeding.

Moeders zeggen…

“Het is een voorbereiding buiten het standaard aanbod.”

“Vooraf klinkt het wat abstract ‘verbinding met je baby’, maar ik snap nu het nut en de betekenis ervan.”

“Nu ik dit weet is het zo logisch waarom de voorbereiding persoonlijk moet zijn vanuit je eigen verhaal.”

“Ik kan er niet meer omheen, en moet er mee bezig.”

“Ik weet waar ik zelf nog mee bezig kan gaan.”

“Even aan de drukte ontsnappen en tijd maken voor alles wat gaat komen.”

“Ik was op zoek naar een cursus die niet alleen aan koppels wordt gegeven.”

“De zwangerschap gaat snel, ik heb de neiging om maar door te gaan en dit is voor mij een manier om er uitgebreider mee bezig te zijn. Een cadeau aan mezelf.”

* Extra * Online Masterclass: Nageboortetijd

Een complete masterclass waarbij je meer inzicht krijgt in wat er in je lichaam gebeurt in de tijd na de bevalling, wat je mentaal tegenkomt en hoe je jezelf daarin kan ondersteunen, wat je baby nodig heeft en hoe je daar optimaal op kan afstemmen. Laat je inspireren hoe jij voor jezelf wilt zorgen in de nageboortetijd. Wat belangrijk is voor je herstel. Wat je baby nodig heeft en hoe je emotionele verwerking hieraan kan bijdragen.

Wanneer jij een traject of cursus volgt, kan je gratis (ipv €39) deelnemen aan de online masterclass over de Nageboortetijd.

Data 2023: 10 oktober

Data 2024: 16 januari, 10 april, 26 juni, 16 oktober

Meld je aan via het aanvraagformulier of door te mailen naar info@puur-fem.nl. Deze masterclass wordt samen gegeven met Jonneke van Maanen, praktijk Maandacht in Kampen.

Deze Online Masterclass kan je volgen tijdens je zwangerschap, maar je kan er ook voor kiezen wanneer je kindje is geboren. Volg daarin wat bij jou past.