“Jij weet alles. Alles wat nodig is ligt klaar in je moederbrein, het moet worden aangezet om als een programma tijdens je bevalling af te draaien” – B. Kuipers –

Zo Beval Ik – coachtraject

Weet je dat jouw lichaam exact weet hoe het moet baren? Je mag er op vertrouwen, daar zit onwijs veel kracht!

Het Zo Beval Ik – coachtraject richt zich op het bevorderen van de natuurlijke processen aan de hand van jouw levensverhaal. In verbinding met jouw intuïtie ontdek je jouw behoefte en dat is je bescherming tijdens de zwangerschap en geboorte. Dit maakt je emotioneel sterker. Je intuïtie is je raadgever tijdens zwangerschap, geboorte en herstel. Welke signalen geeft je lichaam? Waar voel je je goed bij? Wat is er nodig voor rust en vertrouwen? Wat zijn jouw grenzen?

Het werkboek “IK BEVAL in vertrouwen” en de coaching zijn gebaseerd op het wetenschappelijke boek ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT | 10 jaren onderzoek | 600 gesprekken door Mevr. B. Kuipers.

Het onderzoek is opgezet vanuit de urgentie om trauma’s rondom bevalling te voorkomen wat van invloed is op de gezondheid van moeder en kind.

Jij schrijft zelf…

Het werkboek helpt vanuit het vertrouwen in je lichaam, de zwangerschap, bevalling en kraamtijd voor te bereiden. In het werkboek schrijf je zelf over je eigen leven, de (geboorte) ervaringen die je hebt gehad en hoe jij het liefst wil bevallen. Het boek bevat uitspraken, verhalen, films, foto’s, podcasts en vele alternatieven voor een gezonde geboorte. Het boek is ook geschikt bij een zwangerschapswens.

Waarom coaching?

De coaching of zwangerschapscursus is effectief vanwege een holistische benadering en richt zich op het bevorderen van de natuurlijke processen. Aan de hand van jouw levensverhaal, ontdek je jouw kracht en uitdaging. Jouw intuïtie is het instrument om te ontdekken wat je nodig hebt en je uit te spreken, zodat jij je sterk voelt en daarin regie ervaart. Betekent dat bevallen in een bad met kaarslicht? Ja, dat kan! Is het ook mogelijk om het natuurlijk proces te bevorderen bij een keizersnede of inleiding? Ja, zeker! Het maakt niet uit waar je gaat bevallen. Jij gaat zelf ontdekken hoe jij het liefst wilt bevallen. Het Zo Beval Ik – coachtraject is een combinatie van zelf aan de slag gaan met het werkboek, live sessies (± 1,5 uur) en ik ben bereikbaar voor je tijdens dit traject en de periode na de geboorte. Doordat je de rol ontdekt van je intuïtie, deze gaat volgen, zal jij je emotioneel sterker voelen, minder stress ervaren en voel jij je gesterkt om je te uiten. Het vergroot je vertrouwen in je lichaam en je baby en hierdoor ga je zekerheid ervaren. Het is voor iedereen die zwanger is, ook als je al een keer eerder bent bevallen. Gericht op gezondheid en hoe jij je wilt voelen na de bevalling. Ook is het mogelijk om coaching te krijgen wanneer je een zwangerschapswens hebt.

Yes! Ik meld mij aan

Wat kan je verwachten?

Het werkboek wordt ingezet bij de coaching en bestaat uit vier delen die je zelf gaat schrijven tijdens je zwangerschap. Bij ieder deel volgt een coachsessie waardoor jij emotioneel sterker wordt, je vertrouwen vergroot en zekerheid voelt. Jij bepaalt wie je bij het traject betrekt (bijv. je partner), daar nodigt het boek toe uit.

 • Mijn leven wie ben ik?
 • Ik verwacht – verbinding met mijn baby
 • Ik beval – wat heb ik nodig van mijn omgeving?
 • Mijn herstel – herstel, functioneren in gezin en maatschappij.
 • Geboorteverwerking – na bevalling

Zo Beval Ik – Coachtraject

 • Vrijblijvende telefonische kennismaking
 • 4 coachsessies tijdens de zwangerschap van ± 1,5 uur
 • 1 telefonisch contactmoment vlak na de geboorte
 • 1 verwerkings – coachsessie na de geboorte ± 1,5 uur met 4 /6 weken
 • 1 coachsessie ± 1,5 uur met 3 maanden moederschap en toekomst.
 • 1 afsluitend telefonisch contactmoment met 6 maanden
 • Continue begeleiding via Whatsapp (naar behoefte)
 • Het Doe-boek ‘IK BEVAL in Vertrouwen’
 • Naar wens een extra sessie met partner (€95)
 • Extra: je ontvangt ingesproken persoonlijke visualisaties voor thuis.

De totale investering is €699,- (incl. btw) voor het gehele coachtraject (excl. optioneel partnersessie). Betalen in termijnen is mogelijk. Tip: informeer bij je zorgverzekeraar naar een eventuele vergoeding vanuit een aanvullend pakket.

Heb je eerder een hersteltraject gevolgd bij Puur – Fem? Dan ontvang je 10% korting op het gehele aanbod.

Liever geen traject maar losse sessie(s) of een traject op maat? Ook dat is mogelijk, ik denk graag met je mee. Houd rekening met €95,- per losse sessie.

Ervaar je nu tijdens de zwangerschap dat een eerdere geboorte of verlies- ervaring nog verwerking vraagt? Hersteltherapie kan geïntegreerd worden in het Zobevalik – traject.

Meer informatie over de methodiek kan je vinden op www.zobevalik.nl.

Deze brochure is de uitkomst van het wetenschappelijk onderzoek van B. Kuipers. Voorlichting over traumapreventie voor aanstaande en net bevallen moeders. Met als doel het voorkomen van geboortetrauma´s en het tijdig herkennen hiervan.

“Wat jij te bieden hebt tijdens je zwangerschap, bevalling én kraamperiode blijkt cruciaal voor je gezondheid daarna”
– B. Kuipers –

Yes! Ik meld mij aan
Waar kan ik je mee helpen?

Super leuk dat je contact met me wilt opnemen! Heb je een vraag of wil je een afspraak? Ik hoor het graag!

Bedankt, je vraag is goed aangekomen.
Er ging iets fout. Probeer het nog een keer.