Via social media kwam ik een bericht tegen van Margriet over het hersteltraject. Na een pittige zwangerschap en geboorte van onze dochter (nu 3 jaar) en nu weer in verwachting van ons 2e kindje trok het mijn aandacht. Hier wilde ik graag meer over weten!

Graag wil(de) ik mij zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van ons tweede kindje. Het hersteltraject gaf me meer hoop om de negatieve lading van mijn eerdere ervaring los te kunnen laten en daardoor positief en met vertrouwen te gaan kijken naar mijn huidige zwangerschap en de geboorte die komen gaat. Open en vooral met een nieuwsgierige houding ging ik naar de eerste herstelsessie met Margriet.

Het ontvangst was warm en liefdevol, er was ruimte om mijn verhaal te kunnen doen. Ze nam me mee in een reis naar de ideale situatie van de geboorte van onze dochter. Hoe ik het had willen zien en wat ik had willen voelen. Het was een bijzondere reis met bruggen die gelegd werden naar de eerdere ervaring maar ook naar de ervaring die nog mag komen. Het volgde zijn eigen weg en kwam vervolgens weer samen en gaf ontzettend veel kracht en vertrouwen ook naar de ervaring die nog mag komen.

De begeleiding van Margriet heb ik hierin als heel prettig ervaren. Ze nam alle tijd en gaf me de rust, veiligheid en mogelijkheid volledig te volgen in wat zich aandiende.

Nadien merkte ik dat er veel in beweging was gekomen. Het verhaal is een visualisatie geworden naar de komende bevalling en geeft me nog steeds vertrouwen. Daarnaast gaf ook mijn lichaam tekenen van herstel aan en merkte ik een verschuiving in de verbinding met onze dochter. Ze zoekt meer toenadering en het contact tussen ons is nog toegankelijker geworden. Iets wat ik me voor dit traject nog niet zo had gerealiseerd.

Er volgende na de herstelsessie nog twee fijne gesprekken met Margriet en tussendoor was er ruimte voor contact wanneer ik tegen dingen aanliep.

Ik kan het hersteltraject bij Margriet dan ook zeker aanraden voor wanneer je met negatieve / gemengde gevoelens terugkijkt op de geboorte ervaring van je kindje. Het heeft mij de afgelopen paar maanden tot veel inzichten, rust, vertrouwen en vooral positieve gevoelens gebracht. Heel helpend nu ook met ons tweede kindje op komst.

~ testimonial Annelies n.a.v. hersteltraject ~

7 jaar geleden kreeg ik mijn zoon na een heftige traumatische bevalling. Ik ben bij een psycholoog geweest – eigenlijk twee keer – en ook twee keer EMDR gehad. Beide keren werden de scherpe randjes eraf gehaald, maar nog steeds kon ik mijn verhaal niet vertellen zonder te huilen. Bij Margriet ben ik het echt zelf gaan verwerken, doormiddel van het hersteltraject. Het heeft mij geholpen om met een ander gevoel naar de bevalling te kijken en er over te praten. Ik begrijp wat er is gebeurt, wat er mis ging en wat voor mij zo belangrijk was. Ik besef me dat de bevalling emotioneel voor mij veel zwaarder is geweest dan fysiek. Maar ook dat mijn lichaam dit wel kan!

Onbewust heb ik mij bij mijn tweede bevalling zelf weten te beschermen, daar ben ik tijdens het herstelgesprek en de evaluaties achter gekomen.

Bedankt Margriet !

~ testimonial Marjolein n.a.v. hersteltraject ~

Ik ben enorm geholpen door Margriet.
Ik had een ‘donderwolk in mijn kop’ en mijn brein ging als vanzelf steeds naar de periode van bevalling en kraamtijd. Onrust en negativiteit, zonder een duidelijke vraag of pijnpunt. Ik had ook voor mij vreemde angsten ontwikkelt.

Hier moest ik iets mee.

De stappen waar Margriet je in mee neemt lijken simpel, maar waren ontzettend effectief. Ik kreeg eindelijk inzicht in wat mij pijn heeft gedaan en wat ik eigenlijk nodig had gehad. Dit weten gaf zoveel rust. Ik ben weer echt gelukkig, mijn brein gaat niet meer terug naar de periode en ik kijk weer vooruit. En, ik heb mezelf beter leren kennen.

Margriet was een heel prettig persoon om dit mee aan te gaan. Warm, kundig en objectief. Ze heeft veel voor me betekent.

~ testimonial Iris ~

Het geboorteverhaal is meer naar de achtergrond geraakt. Ik ben me bewust dat communicatie “the key” is. Het is “ok” om het verdriet te te laten, het glijdt van mijn schouders. Ik voel me niet meer schuldig.

~ testimonial Anna n.a.v. hersteltraject ~

Waar kan ik je mee helpen?

Super leuk dat je contact met me wilt opnemen! Heb je een vraag of wil je een afspraak? Ik hoor het graag!

Bedankt, je vraag is goed aangekomen.
Er ging iets fout. Probeer het nog een keer.