Het lichaam van de moeder en de baby zijn voorgeprogrammeerd op een natuurlijk geboorteproces. Een trauma ontstaat wanneer de moeder niet op haar intuïtie kon afgaan, hierdoor ontstaat een blokkade

Het lichaam van de moeder en de baby zijn voorgeprogrammeerd op een natuurlijk geboorteproces. Een trauma ontstaat wanneer de moeder niet op haar intuïtie kon afgaan, hierdoor ontstaat een blokkade

Herstel is je gegund!

Mijn missie is dat jij gelukkig en gezond bent na de geboorte van je kind. Ik hoop dat jij een boost hebt ervaren toen je moeder werd. Maar heb je wel fysieke of mentale klachten? Ervaar jij verdriet, pijn, boosheid, verstoorde hechting met je kind of schuldgevoelens als je terugdenkt aan situaties in de periode van conceptie tot ongeveer een jaar na de geboorte? Heb je te maken gehad met verlies of een miskraam? Blik je terug met negatieve gevoelens? Heb je gevoelens van gemis ervaren? Heb je het gevoel dat dit te maken heeft met de periode van zwangerschap of rondom de geboorte? Waarschijnlijk ervaar je een geboortetrauma. Het gaat hierbij om jouw beleving en jouw gevoel. Een geboortetrauma betreft een traumatische ervaring in de periode rondom en/of tijdens de bevalling. Het wordt als een trauma ervaren als vrouwen er met negatieve gevoelens op terugblikken. Een trauma slaat zich op in je lichaamscellen, daarom is het zo van belang om hiervan te herstellen, voor jouw gezondheid. Neem je klachten serieus en luister naar wat je lichaam jou te vertellen heeft.

De impact van een trauma is groot op het dagelijks leven en het hersteltraject helpt om hiervan te herstellen. Vanuit contact met jezelf en behoud van autonomie. Zodat jij herstelt, je gelukkig voelt, energiek, rustig en vertrouwd. Zodat jij je als de vrouw voelt die je wil zijn! Misschien voel jij je anders dan je je voorheen voelde, kan je niet benoemen wat het is en trekt er iets in je om hiermee aan de slag te gaan, ook dan ben je helemaal welkom!

Herstelgesprek

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen, effectieve en moedervriendelijke methode voor moeders met een geboortetrauma (ontwikkelt door Brun Kuipers MScRN) en is onderdeel van het hersteltraject. Tijdens het gesprek bepaal jij wat er besproken wordt en word je door middel van verbeelding in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgevingstherapie waarbij het stress-systeem tot rust komt, wat alle organen en systemen positief beïnvloedt. Hiermee spreek je jouw natuurlijke capaciteiten tot herstel aan en kan er weer balans komen in je (gevoels)leven. Het natuurlijke programma dat klaar lag in je moederbrein (in het emotionele brein) werd toen geblokkeerd. Het moederbrein krijgt bij het herstelgesprek, middels verbeelding, de gelegenheid om opnieuw dit programma volledig af te draaien. Precies zoals jij had gewild dat het zou zijn gegaan. Al het zelfherstellend vermogen zit in je!


Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat 95% van de vrouwen herstelt met deze therapie, na 1 of 2 herstelgesprekken. De overige vrouwen hebben meer gesprekken nodig en/of maken de therapie niet af, meestal vanwege moeilijke omstandigheden in het dagelijks leven waarop ze geen invloed hebben. Doorgaans verdwijnen in één of twee herstelgesprekken de klachten en zal jij je beter gaan voelen. Tijdens het gesprek kunnen de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dit kan in een paar weken tijd verder verbeteren. Naast het herstelgesprek, de verdieping en de evaluaties is het ook belangrijk, zelf thuis je herstel te bevorderen met de opdrachten die je meekrijgt en thuis de verantwoordelijk te nemen voor je genezing door hier tijd voor te maken. Het verdiepingsgesprek heb ik onlangs toegevoegd aan het hersteltraject nadat ik hebt gemerkt dat vrouwen hierdoor effectiever herstellen, veel inzicht en bewustzijn krijgen en weer leren voor de toekomst.

Onderdeel van het hersteltraject kan een advies zijn om effectieve voeding (supplementen) te combineren met de geboortetrauma therapie, zodat de benodigde bouwstenen vanuit jouw lichaam aanwezig zijn om te kunnen herstellen. Dit stimuleert de breinactivatie en toename van gezondheid. Ondersteunende voeding draagt bij aan het effect van de herstelgesprekken en geeft meer energie. Wat je zelf nu al kan doen is min. 2,5L water drinken aangemengd met citroen en gember, 2x per week vette vis eten, je suikers weglaten en zorgen dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Meer voedingsvoorlichting: klik hier.

Herstel kan!

Ook je kind, je gezin en zelfs je werkgever kunnen mee profiteren van jouw herstel. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin. Ik zie dat vrouwen weer verlangens krijgen, bijvoorbeeld rondom een nieuwe kinderwens, waar zij eerst niet meer aan durfden te denken.

Moeders zeggen:
“Het herstel leerde mij om meer te leren over wat er is gebeurt, mijn gevoelens te uiten en dichter bij mezelf te komen door bepaalde emoties een plek te geven. Het was enorm fijn om tijdens mijn herstel te ervaren me steeds beter te voelen, ik werd steeds meer mijn oude ik.”

Wat kan je verwachten van het hersteltraject?
  • Kennismaking ( ± 1 uur telefonisch) gratis en vrijblijvend
    ————————————————————————-
  • Herstelgesprek (± 2 uur fysiek)
  • Verdiepingsgesprek (± 1,5 uur fysiek)
  • 3 telefonische evaluaties / begeleidingsgesprekken
  • (3x ± 1 uur telefonisch)
  • Continue bereikbaarheid via Whatsapp (naar behoefte)

Tarief één hersteltraject €449,-.* (tijdelijk prijs)

Blijkt na een 3e evaluatie dat er een extra herstelgesprek nodig is dan is het tarief €199,- voor het tweede herstelgesprek en 2 – 3 evaluaties.

(Betalen in termijnen is mogelijk).

Lees hier ervaringen van andere vrouwen.

*Vraag je werkgever naar de mogelijkheden om bij te dragen aan de kosten vanuit een “persoonlijk ontwikkelbudget”. Draag nu zorg voor jezelf om later eventueel meer uitval te voorkomen. Wanneer kosten echt een reden zijn voor jou om geen hersteltherapie te volgen, dan hoor ik het graag en vinden we samen een oplossing. Iedere vrouw is het waard om te profiteren van deze hersteltherapie. Ben je zwanger? dan kan je mogelijk een vergoeding aanvragen bij je zorgverzekering.

Ja, ik wil herstellen